Lenktyninių dronų gamybos dirbtuvės atidarytos!

Svarbiausios | 2017-03-16

Kovo 7 d. įvyko pirmasis susitikimas su būsimais lenktyninių dronų pilotais. Ir kas galėjo pagalvoti, kad jų susirinks tiek daug?..

KTU Elektros ir elektronikos fakultetas kartu su kūrybinėmis inžinerijos dirbtuvėmis „Fab Lab Kaunas“ organizuoja lenktyninių dronų gamybos dirbtuves visiems dronų entuziastams, kurie jau turi arba nori įsigyti nuosavą droną, išmokti jį susikonstruoti, valdyti bei varžytis dronų lenktynėse.

Visi būsimieji dronų pilotai yra pasiryžę dalyvauti intensyviose lenktyninių dronų gamybos dirbtuvėse, kurios truks net du mėnesius. Daugiau nei šimtas KTU studentų ir darbuotojų nuo kovo 16 d. pradės mokytis dronų konstravimo. Tuo pačiu laiku vyks virtualaus skraidymo užsiėmimai, kurių metu entuziastai prie drono simuliatoriaus mokysis jį valdyti, kol galiausiai gebės varžytis tarpusavyje.

Lenktyninių dronų dirbtuvėse dalyvaujantys mokiniai, studentai bei dėstytojai turės galimybę ne tik susipažinti su bepiločių orlaivių taisyklėmis bei jų, kaip pilotų, atsakomybėmis, drono konstrukcija, skrydžio charakteristikomis bei kitomis bepiločio subtilybėmis, bet ir įgis praktinių pilotavimo įgūdžių.

Gegužės mėnesį prasidės realaus skraidymo užsiėmimai, kurie vyks lauke. Būsimieji dronistai mokysis valdyti tikrą droną ir ruošis tarptautinėms dronų varžyboms. Vienas iš dirbtuvių trenerių entuziastus paskatino prisijungti prie šio visuotinio viruso, intensyviai mokytis bei praktikuotis, o varžybose užimti pirmąsias vietas, taip jų neatiduodant Lietuvos kaimynams latviams bei estams.

Lenktyninių dronų gamybos dirbtuvės vyks tris kartus per savaitę, todėl ilgai nelaukdami būsimieji pilotai apsišarvavę kantrybe ruošiasi skleisti drono sparnus varžybų link.

Jeigu ir TU nori tapti drono pilotu, rašyk: fablabkaunas@ktu.lt