Litavimo dirbtuvių kelionės su festivaliu „Erdvėlaivis Žemė“

Svarbiausios | 2021-09-22

Rugsėjo 9 – 17 dienomis organizuotas mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“ moksleivius ne tik kvietė į aukštojo mokslo erdves – daugybė renginių buvo surengti išvykose, keliaujant po įvairius Lietuvos miestus ir rajonus. Ne išimtis ir litavimo dirbtuvės, kurias KTU inžinerinių kūrybinių dirbtuvių „FabLab Kaunas“ atstovai per antrąją festivalio savaitę vedė trijose skirtingose mokyklose.

Rugsėjo 13-ąją pirmosios dirbtuvės vyko Raudondvario gimnazijoje, Kauno rajone. Kitą dieną dirbtuvės buvo surengtos Druskininkų „Ryto“ gimnazijoje, o ketvirtadienį, rugsėjo 16-ąją – Šiaulių universitetinėje gimnazijoje. Per tris dienas bei šešis renginio srautus, litavimo patirtį įgijo virš 60 įvairaus amžiaus moksleivių.

Šių susitikimų metų „FabLab Kaunas“ komanda dalyviams per litavimo darbus suteikė trumpus elektronikos pagrindus: išmokė atpažinti skirtingus elementus, nuskaityti jų techninius duomenis, skaityti sujungimo schemą bei ja vadovaujantis lituoti elementus į vientisą įrenginį. Su komandos patarimais bei pagalba kiekvienas dalyvis pasiekė galutinį tikslą – sukūrė sinchroniškai žybsinčią LED lempučių schemą.

Litavimo dirbtuvės paskutiniąją festivalio dieną taip pat įvyko ir Kauno technologijos universitete. Jos metu dar viena mokinių grupė iš Kauno „Vyturio“ gimnazijos galėjo susipažinti su litavimo pagrindais.

Moksleiviai džiaugėsi galėdami prisiliesti prie elektronikos mokslo savomis rankomis bei išbandydami savo jėgas šiuose darbuose. KTU „FabLab Kaunas“ komanda tikisi, kad ši patirtis skatins juos ir toliau domėtis šiuo technologijų mokslu.