Robotikos savaitė KTU EEF

Svarbiausios | 2023-12-01

Per vieną savaitę 30 Europos šalių buvo įvyko per 1000 renginių, minint Robotikos savaitę. Prie iniciatyvos prisidėjo ir KTU Elektros ir elektronikos (EEF) Automatikos katedros dėstytojai kviesdami moksleivius apsilankyti erdvėse, kuriose mokosi studentai.

Jau kelinti metai Europoje švenčiama Europos Robotikos savaitė (ERW) (angl. European Robotics Week). Europos šalys laikomos Robotikos technologijų lyderėmis, todėl vienos savaitės laikotarpyje visuomenei siūlo įvairūs užsiėmimai bei renginiai robotikos tematika. Šiemet Europos Robotikos savaitė susilaukė išskirtinio visuomenės susidomėjimo ir pagerino visus savo rekordus.

Robotika – tai mokslas apie robotus ir išmaniąją techniką, kuri dabar iš pagrindų keičia žmonijos veidą. Kaip robotika jungia daug mokslo šakų, taip robotai pritaikomi daugelyje sričių: laisvalaikio pramogose, sunkiojoje, lengvojoje ir karo pramonėse, medicinoje, žemės ūkyje bei įvairiose mokslinių tyrimų srityse. Jeigu šiandien namuose turime kompiuterius, tai rytoj galime turėti robotus.

Lapkričio 24 d., KTU EEF doc. dr. V. Baranausko iniciatyva, Kauno technologijos universitetas prisijungė prie Europos Robotikos savaitės. Kas yra robotika sužinoti atvyko „Jaunųjų kompiuterininkų mokyklos” mokiniai.