Fab Lab Kaunas Junior: Pirmieji automatikos ir robotikos užsiėmimai

Svarbiausios | 2017-03-16

Kovo 8 d. oficialiai prasidėjo pirmieji KTU Elektros ir elektronikos fakulteto kūrybinėse inžinerijos dirbtuvėse „Fab Lab Kaunas Junior“ organizuojami automatikos ir robotikos užsiėmimai 7-12 metų amžiaus vaikams.

Mažieji robotikos entuziastai jau ruošiasi sukonstruoti savąjį robotą, kuris gebėtų ne tik atlikti funkciją valdant pulteliu ar mobiliąja aplikacija, bet ir mėgins juos suprogramuoti.

Įvadinį užsiėmimą vedęs doc. dr. Gintaras Dervinis džiaugėsi vaikų noru mokytis ir išmokti daugiau nei visi kiti: „…kiekvienas iš Jūsų gali susikurti robotą namuose ir tam nereikia specifinių žinių, reikia tik Jūsų noro bei idėjos.“ – pabrėžė docentas. Vaikai kupini energijos, dega maksimalizmu, dėlioja mintis kaip turėtų atrodyti robotas, kuris padėtų ruošti jiems mokyklose užduotus namų darbus ar padėtų Jų tėveliams buityje.

Kiekvienas užsiėmimuose dalyvaujantis maksimalistas dega noru prisiliesti prie moderniausių robotų – konstruktorių bei sukurti robotą, kuris ne tik būtų gražus, bet ir galėtų atliktų tam tikrą funkciją.

Jeigu nespėjote būsimojo inžinieriaus/inžinierės užregistruoti į užsiėmimus, vis dar galite tai padaryti.

Kūrybinėse inžinerijos dirbtuvėse „Fab Lab Kaunas Junior“ artimiausiu metu startuos dar daugiau užsiėmimų vaikams bei moksleiviams, tokių kaip elektroninio termometro, slapto mikrofono, vėjo jėgainės konstravimas bei protingo automatiko su Arduino kūrimas.

Registracija į užsiėmimus: fablabkaunas@ktu.lt