„Würth Lietuva“ ir „Fab Lab Kaunas“. Kas jungia šiuos du pavadinimus?

Svarbiausios | 2019-10-23

Spalio 22 dieną KTU „Santakos” slėnį aplankė naujovėmis besidomintys inžinieriai, įmonių atstovai, tarp kurių ir KTU Elektros ir elektronikos fakulteto absolventai, dėstytojai bei telekomunikacijų laboratorijų skyriaus „Fab Lab Kaunas“ projektų vadovas Audrius Merfeldas, kuris dienos pabaigoje susirinkusiems pristatė ir fakultete esančią Elektromagnetinio suderinamumo laboratoriją.

Renginio organizatoriai UAB „Würth Lietuva“ jau ne pirmus metus vykusiame seminare išsikelia tą patį tikslą – edukuoti inžinierius ir informuoti apie rinkoje pasirodžiusius naujus komponentus, kurie galėtų palengvinti darbą, o įmonę skatina ieškoti naujovių, kurios galėtų išspręsti problemas ne tik laboratorijose, bet ir gaminant naujus įrenginius. Kviestiniai lektoriai ne tik pateikė gaminių techninę informaciją, parametrus, bet ir vaizdžiai susirinkusiai auditorijai parodė kaip su jais galima dirbti. Svarbiausias naujai sukurtų gaminių tikslas – padėti išspręsti problemas, su kuriomis susiduriama EMC laboratorijose.

„Würth Lietuva“ bendradarbiauja ir su KTU EEF įsikūrusia „Fab Lab“ laboratorija, kuriai stengiasi suteikti nemokamai tiekia elektronikos komponentų pavyzdžius bandymams ir konsultacijoms komponentus bandymams nemokamai. Taip įmonė prisideda prie atliekamų tyrimų kokybės ir tinkamų sprendimo būdų bei naujų bandymų.

Kviestinių lektorių pagrindinė tema – naujų jungčių ir komponentų pagalba, kuriant ar tobulinant gaminį, o seminarą užbaigė KTU telekomunikacijų laboratorijų skyriaus Fab Lab Kaunas projektų vadovas A. Merfeldas ir auditorijai pristatė siūlomus elektromagnetinio suderinamumo testus, bei aparatūrą įrenginius ir kaip „Fab Lab“ laboratorijoje yra atliekami EMC, aplinkos poveikio tyrimai bei pabrėžė atliekamų tyrimų eiliškumą, kurio turėtų laikytis prototipų kūrėjai, norėdami užtikrinti savo gaminio kokybę.

Po seminaro visi norintys galėjo apsilankyti „Fab Lab“ laboratorijoje ir apžiūrėti įrenginius, kurių pagalba laboratorijoje atliekami tyrimai. Laboratorijoje atliekami ne tik bandymai, bet galima pasinaudoti EMC testavimo ir konsultacijų paslaugomis. Detalesnę informaciją apie teikiamas paslaugas rasite čia: https://fablabkaunas.lt/paslaugos/