Teltonika Telemedic: Mokslas, tyrimai, eksperimentai ir verslas – kaip tai siejasi kartu?

Svarbiausios | 2021-01-28

Sausio 27 d. UAB „Teltonika Telemedic“  skaitė nuotolinę paskaita/pristatymą: „Mokslas, tyrimai, eksperimentai ir verslas – kaip tai siejasi kartu?“, kuri sukvietė didelį būrį KTU Elektros ir elektronikos fakulteto dėstytojų bei studentų.

UAB „Teltonika Telemedic“ – nuo 2020 metų pradėjusi veikti dar viena UAB „Teltonika“ dukterinė įmonė, kuri reaguodama į pasaulį užklupusią pandemiją pradėjo kurti plaučių ventiliavimo aparatą.

Pasak įmonės konstruktorių ir projektuotojų padalinio vadovo Valdo Arlauskio: „Palučių ventiliavimo aparato projektavimas prasidėjo nelaukiant kitos savaitės pradžios – šeštadienį, o darbo valandos nebuvo skaičiuojamos. Buvo tik noras sukurti prietaisą galintį gelbėti gyvybes“.

Siekdami užsibrėžtų tikslų, įmonės inžinieriai ne tik analizavo pirmajame projektavimo etape surinktą informaciją, bet ir bendravo su Lietuvos ir užsienio gydytojais.

Šiuo metu įmonė yra pasirengusi gaminio sertifikavimui ir masinei gamybai. Tačiau V. Arlauskio teigimu, buvo begalės sunkumų, su kuriais teko susidurti gaminio projektavimo metu. Vienas jų – tai negalėjimas pamatyti jau esamų plaučių vėdinimo aparatų bei atlikti jų analizės, nes dar iki šiol šių aparatų stygius jaučiamas visame pasaulyje.

Pranešimą taip pat skaitė ir atstovaujamą įmonę UAB „Teltonika Telemedic“ pristatė jos direktorius Martynas Osauskas.

„Ne tik darbas, bet ir studijos gali tapti hobiu, kuris nors ir vingiuotu keliu, tačiau padės siekti tikslo“, – motyvuodamas atviros paskaitos/pristatymo klausiusius studentus sakė įmonės direktorius M. Osauskas.