Technologijų taikymas mokyklose – SAMSUNG mokykla ateičiai

Svarbiausios | 2017-03-03

KTU Elektros ir elektronikos fakultete (EEF) lapkričio ir gruodžio mėnesiais vyko 2016 metų programos skaitmeninių mokymų pedagogams ketvirtasis modulis, kurio organizatorius SAMSUNG mokykla ateičiai. Projekto esmė – puoselėti modernių švietimo lyderių ekspertiškumą.

40 mokytojų ir mokyklų vadovų iš 10 mokyklų turėjo galimybę 5 mėnesius tobulinti skaitmeninio raštingumo, pokyčių valdymo, lyderystės įgūdžius, sužinoti apie naujausius mokymo metodus, kūrybingą jų taikymą pamokose. Taip pat, programos dalyviai turėjo parengti skaitmeninių pokyčių mokykloje projektą, kuriame pateikė viziją, kaip spręsti mokyklos bendruomenei aktualią problemą, tobulinti mokymo procesą ir tokiu būdų pagerinti mokinių mokymosi rezultatus. Mokyklai, parengusiai didžiausią ir reikšmingiausią poveikį turintį projektą, skirtas 10 000 eurų vertės prizas „Samsung“ technologijoms įsigyti.

SAMSUNG mokykla ateičiai mokymų dalyviams suteikė galimybę apsilankyti kūrybinėse inžinerijos dirbtuvėse „Fab Lab Kaunas“. Vizito metu, pedagogams buvo pristatytos elektronikos technologijos, avionikos, nanopalydovų bei elektromangnetinio suderinamumo įranga ir laboratorijos. Mokytojai galėjo iš arčiau susipažinti su elektronikos gamybos procesais „Fab Lab Kaunas“ mini šiuolaikinėje elektronikos gamykloje. Lietuvos mokyklų atstovai teigė, jog didžioji dalis mokinių jau yra pasirengusi bei norėtų susipažinti su moderniosiomis technologijomis. „Kūrybinės inžinerijos dirbtuvės „Fab Lab Kaunas“ – potenciali erdvė mokinių technologiniams įgūdžiams ugdyti“ – teigė Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

Vienas iš „Fab Lab Kaunas“ kūrybinių inžinerijos dirbtuvių veiklos puoselėtojų doc. dr. Mindaugas Žilys pateikė mokyklų atstovams tobulą kūrybinių inžinerijos dirbtuvių alternatyvą prisijungiant prie „Faberių“ tinklo. „Ši programa skirta technologijų entuziastams, todėl mes siūlome atidaryti inžinerijos klasę, kurioje mokiniai turėtų galimybę mokytis robotikos, elekronikos, sužinoti daugiau apie telekomunikacijų technologijas ir jų taikymą, elektros inžineriją ir atsinaujinančią energetiką. „Fab Lab Kaunas“ iš savo pusės mokyklas aprūpintų mokomąja medžiaga bei parengtų mokytojus inžinerijos užsiėmimų vedimui.“ – teigė doc. dr. M. Žilys.

2017 metų sausio mėnesį startuos KTU EEF kūrybinės inžinerijos dirbtuvės vaikams ir jaunimui „Fab Lab Kaunas Junior, kurios mokslo entuziastams suteiks galimybę sukonstruoti savo robotą, šviestuką, sulituoti mikroschemą ar sukurti pasiklausymo įrangą.

Daugiau informacijos apie „Fab Lab Kaunas Junior“ el. paštu: fablabkaunas@ktu.lt