Technologijų kiemelis rugsėjo 1-osios šventėje mokiniams

Svarbiausios | 2017-09-02

Nauji mokslo metai moksleiviams prasidėjo įspūdingame renginyje, į kurį kvietė Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmai kartu su Kauno technologijos universiteto (KTU) Elektros ir elektronikos fakultetu (EEF) bei kūrybinėmis inžinerijos dirbtuvėmis „FabLab Kaunas“.

Šiemet KTU EEF kartu su kūrybinėsmis inžinerijos dirbtuvėmis „FabLab Kaunas“ paruošė išskirtines inžinerijos dirbtuves vaikams. Mažieji inžinerijos entuziastai galėjo išmokti lituoti ir ant „FabLab Kaunas“ plokštelės susilituoti savo „mirksiuką“.

Pirmą kartą suorganizuotos robotų lenktynės, kuriose vaikai valdydami robotą turėjo įveikti labirintą. Patys mažiausieji šeimos nariai dalyvavo robotų spalvinimo konkurse.

Didžiausią įspūdį vaikams ir jų tėveliams paliko skraidantys robotai kitaip dar vadinami dronais. Nepamirštamas reginys ir išskirtinės profesionalaus piloto pamokos vaikams KTU EEF technologijų kiemelyje sulaukė didžiulio entuziastų dėmesio bei pasisekimo. Vaikai kartu su šeimomis galėjo skraidyti „sėdėdami“ lenktyniniame drone ir matydami viską, ką mato drono pilotas. Be to, visi norintys galėjo mokytis skraidyti su lenktyniniu drono simuliatoriumi, o patys geriausieji net laimėti prizus.

Viso renginio metu buvo atliekami eksperimentai su vandenilio jėgainės sistema, parodant vaikams bei jų tėveliams kaip gaminama šiluma iš pagaminamos energijos. Taip pat pristatomi diodai, jų panaudojimo galimybės, funkcijos ir nauda.

Kasmetinis renginio partneriu jau antrus metus iš eilės tapę KTU EEF ir „FabLab Kaunas“ jungiasi prie bendros iniciatyvos pristatyti vaikams ne tik įvairiausias technologijas, bet ir paskatinti mažuosius domėtis inžinerija. Todėl 10-18 metų amžiaus moksleiviai yra kviečiame dalyvauti kūrybinių inžinerijos dirbtuvių „FabLab Kaunas Junior“ užsiėmimuose ir išmokti lituoti, konstruoti bei programuoti. Kiekvienas norintis galės pasigaminti savo termometrą, sukonstruoti droną ar pasiklausymo sistemą šnipams.

Daugiau: fablabkaunas@ktu.lt