Lietuvos jaunimas ieško galimybių aplankyti „Fab Lab Kaunas“

Svarbiausios | 2017-03-03

Kauno moksleiviai intensyviai dalyvauja įvairiuose kūrybiškumą skatinančiuose projektuose, tačiau pastarieji kūrybiškumą apibrėžia ne dailę, o inžineriją bei technologijas.

Kiekvieną savaitę KTU Elektros ir elektronikos fakulteto (EEF) „Fab Lab Kaunas“ laboratorijų komplekse apsilanko nuo 20 iki 100 moksleivių iš skirtingų Lietuvos mokyklų. Mokiniai ne tik gauna informacijos apie laboratorijose esančią įrangą, jos veikimą, bet ir patys turi galimybę viską išbandyti.

Kauno „Aušros“ bei Kauno „Maironio“ gimnazijų mokiniai jau ieško galimybių kaip galėtų įsitraukti į „Fab Lab Kaunas“. „…noriu išmokti lituoti…man patinka robotai…“ tokie komentarai atspindėjo laboratorijų komplekse tvyrančią nuotaiką. O svečiai iš Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos pabrėžė, jog norėtų prisijungti prie „Fab Lab Kaunas“ tinko bei suteikti galimybę mokiniams tapti „Faberiais“.

Anot doc. Mindaugo Žilio „…mes pastebėjome tendenciją, jog jaunimas, o ypač mokiniai mokyklose nori įgyti ne tik bendrąjį išsilavinimą suteikiančių žinių, bet nuo pirmų klasių susipažinti su matematikos, fizikos bei informatikos taikymu inžinerijoje, kuriant technologijas. Todėl sukūrėme erdvę vaikams, mokiniams bei jaunimui „Fab Lab Kaunas Junior“, kurioje visi entuziastai galės patenkinti savo smalsumą kuriant pasiklausymo sistemą, surenkant bei programuojant robotus, konstruojant savąjį šviestuką“.

Kūrybinės inžinerijos dirbtuvės „Fab Lab Kaunas Junior“ sausio mėnesį visus mokslo entuziastus kviečia į bandomuosius praktinius užsiėmimus, kurių metu paaiškės, kokioje srityje jaunasis mokslininkas nori gilinti žinias.

Daugiau informacijos apie „Fab Lab Kaunas Junior“ fablabkaunas.lt arb fablabkaunas@ktu.lt