Lenktyninių dronų gamybos dirbtuvės: mėnesio varžybos

Svarbiausios | 2017-10-02

Prasidėjus mokslo metams, tęsiasi Lentyninių dronų gamybos dirbtuvių veikla, kurią organizuoja KTU Elektros ir elektronikos fakultetas (EEF) ir FabLab Kaunas. Septyniems ištvermingiausiems studentams prasidėjo realaus skraidymo valandos. O paskutinįjį rugsėjo ketvirtadienį vyko lenktyninių dronų varžybos su simuliatoriais.

Lenktyninių dronų gamybos dirbtuvių dalyviai kiekvieną savaitę renkasi į dirbtuves diskutuoja, konstruoja, mokosi skraidyti. Prasidėjus realaus skraidymo valandoms, pilotai intensyviai treniruojasi ne tik prie simuliatoriaus, bet ir atvirose erdvėse. Įsikūnydami į lenktyninio drono piloto vaidmenis dronistai atlieka įvairiausius pratimus, kurie padeda jiems suvaldyti droną, išsaugoti jį ir nepažeisti.

Kiekvieną paskutinįjį mėnesio ketvirtadienį FabLab Kaunas lenktyninių dronų gamybos dirbtuvėse vyks varžybos, kurių metu dalyviai gali laimėti įvairius prizus. Rugsėjo mėnesio varžybų nugalėtoju tapo KTU EEF magistrantas Donatas Miklušis.

Būsimieji KTU EEF pilotai ruošiasi tarptautinėms lenktyninių dronų varžyboms. O nuo lapkričio mėnesio FabLab Kaunas kvies visus entuziastus prisijungti prie lenktyninių dronų gamybos dirbtuvių.

Daugiau: fablabkaunas@ktu.lt